Субота, 13.12.2025, 11:58
КАТЕГОРІЯ
Вконтакте
Анекдот

Статистика

Главная » Статьи » Суспільство » Суспільство

"Біля курки гриль два прусаки свадьбу устроїли"

 Минулого тижня в одному з полтавських магазинів продуктів двоє покупців отруїлись куркою-гриль. Потрапили в реанімацію. Їх ледве відкачали.

- Купив м'яса на свою голову,  - говорить потерпілий Олег Горошин. – Вночі скрутило живіт, блював кров'ю. З хати на носилках виносили.

Їдемо в магазин, щоб перевірити інформацію.

В електричній печі на двох рожнах крутиться п'ять курок та сім стегенець. На стержнях видно засохлі старі шматки м'яса. Прозорі дверцята в жирних патьоках. На дні чорна кірочка, із горілого жиру. Під піччю стоять брудні металеві лотки. На одному шість обвітрених курячих ніжок у власному соку.

- Не дивіться на пічку, вона чиста.  Перед тим як класти курку, я її вимила. Просто коли включила, од туші в різні сторони став розбризкуватись сок.  - говорить продавщиця. - Беріть окорочок з прошлої партії, сьогоднішній.

- А не отравлюсь? – питаю.

- Та ви шо, такого ще ніколи не було, - вигукує продавчиня. Хапає за лікоть співробітницю. – Правда ж?
Та тільки посміхається й киває головою.

- Ну, не знаю. Не дуже їх зовнішній вигляд подобається, - сумніваюсь.

- На справді м’ясо вчорашнє, - каже завідувач магазину Марія Лобаненко. Виходить з підсобки. - Але ще хороше, кури гриль продаються дуже погано. 

Відводить в підсобку. Тепло, холодильника не має. На простому столі дві емальовані миски з сирим м’ясом перемішаним зі спеціями. До загальної картини не вистачає тільки мух.

- На жарку отправляєм м'ясо, яке обвітрилось і на продажу не годиться. Діло в тому що, ціна на сиру курку постоянно повишається. Беруть її мало, а хранить вічно не можем. Але й на гриль ціну нижче 36 – 38 гривень опустить нєльзя, бо работатимем собі в убиток.  Того, буває, одну партію продаєм два дня. Работаєм стірільно. В подсобке спеціальну комнату виділили. 

Біля магазину 49-річна Ольга Іванівна ховається від дощу.

- Курей гриль зареклась куплять, - говорить. – Недавно возращались з чоловіком з Донецька в Полтаву. На вулиці ніч. По дорозі захотілось їсти. Зупинились в якомусь придорожньому кафе. В середині затишно, чисто. Аж глянула, а біля курки гриль два прусаки свадьбу устроїли. Кушать враз розхотілось.

В санепідемстанції говорять, перевіряють магазини раз у два роки. Тому контролювати свіжість й безпечність продуктів не можуть. Позапланову перевірку роблять тільки після скарги покупця.

всі імена та прізвища змінено
Сергій Савченко

Категория: Суспільство | Добавил: Serthey (02.06.2012)
Всего комментариев: 1
1 Corazon  
1
Не перший випадок! Необхідно взагалі заборонити продавати цей продук для населення. Або ж якщо й продавати, то в стерильних умовах, як це і має бути.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]